U gaat toch de meest energiezuinige ventilatie laten plaatsen?

Om echt zeker te zijn…

Voldoende ventileren is ontzettend belangrijk om vocht en schimmels in huis te vermijden. Die resulteren op hun beurt namelijk in muurschade, nare geurtjes, concentratieproblemen en soms zelfs ernstige gezondheidsrisico’s. In goed geïsoleerde huizen is af en toe een raam open zetten daarvoor echter lang niet voldoende. Zo voert u namelijk wel verontreinigde lucht af, maar u verliest tegelijkertijd ook warmte terwijl u net energie wou besparen. Intelligente ventilatie laten plaatsen die de aanvoer van verse lucht en de afvoer van verontreinigde lucht correct en energie-efficiënt regelt is daarom een veel verstandigere keuze.

Slimme en energiezuinige ventilatiesystemen

Bij Clima Van Aeken kan u energiebesparende ventilatie laten plaatsen van het type C+ of D.

Computergestuurde C+ ventilatie

Bij een C+-ventilatiesysteem wordt het debiet vraaggestuurd en volledig automatisch bijgeregeld. Diverse sensoren zoals temperatuursensoren, bewegingssensoren en CO2-meters zullen opmerken wanneer de luchtkwaliteit geoptimaliseerd moet worden via aanvoer van verse lucht. De elektrische sturing zal vervolgens automatisch ingrijpen.

D ventilatie met warmterecuperatie

Een D-ventilatiesysteem combineert de troeven van het intelligente C+-systeem met warmterecuperatie tot 95%. De warmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de vers aangezogen buitenlucht mee voor te verwarmen voor deze de woning bereikt. Zo gaat er geen energie verloren en dat levert ook snel een aanzienlijk verschil in stookkosten op.

U kan ons niet alleen ventilatie laten plaatsen maar ook:

Om de optimale luchtkwaliteit en een gezond binnenklimaat te garanderen

  • luchtgordijn om koude buitenlucht aan de inkom tegen te houden (bv. in handelszaken met deuren die regelmatig openen)
  • elektrische luchtfilters die rook, stof en bacteriën uit de binnenlucht filteren
  • luchtbevochtigers en -ontvochtigers