Van verwarming installeren en renoveren tot en met het onderhoud achteraf

1 vertrouwd aanspreekpunt

Voor alles wat met koeling, verwarming, ventilatie en sanitair te maken heeft, kan u in regio Antwerpen op uw vertrouwde vakman Clima Van Aeken rekenen. Zowel voor de plaatsing van deze systemen als voor het onderhoud achteraf. 1 aanspreekpunt dus en steeds dezelfde verwarmingsspecialist die perfect op de hoogte is van de eigenheden van uw installaties. 

Welk type verwarming installeren?

Bij Clima Van Aeken kan u verschillende soorten verwarmingssystemen laten installeren. We komen uiteraard eerst bij u langs om de huidige situatie te bekijken en uw voorkeuren te bespreken zodat we u correct en gedetailleerd kunnen adviseren en u de juiste keuze kan maken.  

Soorten verwarming

  • vloerverwarming
  • centrale verwarming met radiatoren
  • lucht/lucht warmtepomp verwarming
  • + verwarming van sanitair warm water

Toestellen en technieken

  • gasketels, condensatieketels, hoogrendementsketels, …
  • klassieke of design radiatoren
  • combinaties met warmtepompsystemen, zonnepanelen, zonnecollectoren, …

Koeling en verwarming van alle merken

Natuurlijk hebben we zo onze voorkeuren, maar we komen koeling en verwarming installeren en onderhouden van alle merken. U mag dus eerlijk en objectief advies van een merkonafhankelijke vakman verwachten.

Chauffage onderhoud

Tijdig uw verwarmingsinstallaties laten onderhouden is niet alleen wettelijk verplicht, het is ook een verstandige zaak. Een grondige reiniging zal bijvoorbeeld een gunstig effect hebben op het rendement en slijtage wordt tijdig opgemerkt waardoor doorgaans dure herstellingen achteraf vermeden kunnen worden. Regelmatig een onderhoud inplannen, kan dus heel wat onnodige kosten uitsparen!

De Clima Van Aeken techniekers beschikken over alle nodige attesten en erkenningen om verwarmingsketels te reinigen en te onderhouden en daarvoor ook het wettelijke verplichte attest af te leveren.

  • verplichte jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoud van verwarmingsketels
  • reinigen en onderhouden van aircotoestellen (binnen- en buitenunits)
  • controle en reiniging van luchtbehandeling filters en ventilatiesystemen

Vergeet de premies niet!

Als u uw bestaande verwarmingsinstallatie vervangt door een energiezuiniger alternatief of energiebesparende verwarming laat installeren in uw nieuwbouwwoning, profiteert u op korte en op lange termijn van een fikse energiebesparing. Die zal zich vertalen in een lagere energiefactuur waardoor de investering snel terugverdiend is.

De stap naar energiezuiniger verwarmen wordt bovendien in veel gevallen door de overheid aangemoedigd met premies en subsidies. Vergeet u dus zeker niet om even na te kijken of uw project in aanmerking komt voor een financiële tussenkomst? Dat kan bijvoorbeeld via fluvius.be of door u te laten adviseren door uw lokale overheidsinstanties.

Uiteraard zullen ook onze verwarmingsinstallateurs u uitvoerig adviseren en de nodige attesten afleveren voor eventuele premie aanvragen.