U zoekt een professionele en betrouwbare airco installateur?

Dan bent u bij Clima Van Aeken aan het juiste adres.

Bent u voor uw airco op zoek naar:

 • een professioneel en onpartijdig adviseur
 • een kwalitatieve oplossing binnen uw budget
 • een vakkundige plaatsing volgens de regels van de kunst
 • een installateur die wel flexibel, betrouwbaar en bereikbaar is?


Bij Clima Van Aeken kan u airconditioning, warmtepompen en warmtepompboiler laten plaatsen voor zowat elke toepassing en dat zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten in de ruime regio rond Antwerpen, Brecht en sint Lenaarts. Extra verkoeling in de zomer met energiezuinige verwarming in de winter voor thuis. Onze gediplomeerde installateurs hebben jarenlange ervaring met particuliere en professionele airconditioningsinstallaties en volgen ook de technische evoluties en innovaties op de voet. Zo kunnen we steeds een doeltreffende, doordachte en energie-efficiënte oplossing voorstellen.

Een onafhankelijke en onpartijdige airco installateur

Bij Clima Van Aeken plaatsen we bij voorkeur energiezuinige airco toestellen van Daikin® en airco units van General®. Deze fabrikanten bieden immers een ruim aanbod aan functionele, esthetische en optimaal energiezuinige installaties die hun betrouwbaarheid over de jaren heen meer dan bewezen hebben.  Clima Van Aeken werkt immers volstrekt merkonafhankelijk. 

Welk type airconditioning laten plaatsen?

Er zijn ontzettend veel airco systemen op de markt met elk hun specifieke functionaliteiten en voor- en nadelen. Welk type airconditioning systeem u best plaatst, is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Bij Clima Van Aeken zullen we u daarom uitgebreid adviseren om de juiste keuzes te maken. Nadien kunnen we ook al die verschillende aircosystemen voor u plaatsen:

 • klassieke airconditioning voor particulier gebruik of kantoorgebouwen
 • professionele koeling voor onder meer airconditioning in hotels, horecazaken en serverruimtes.
 • enkelsplit systemen (1 buitunit per binnen unit), multisplit en Variant Refrigerant Flow (VRF-systemen) waarbij een of meerdere buitenunits worden gekoppeld aan meerdere binnen units
 • energiezuinige airconditioning om te koelen en te verwarmen volgens het energiezuinige lucht/lucht warmtepomp principe

Ook qua afwerking heeft u heel wat keuze. U kan bijvoorbeeld kiezen voor haast onzichtbaar weggewerkte inbouwtoestellen (kanaaltoestellen met geïntegreerde roosters in muren en plafonds), design- of standaardmodellen, vrijstaande, onderbouw of opbouw systemen of haast onzichtbaar weggewerkte inbouwtoestellen. De esthetische mogelijkheden voor bijvoorbeeld wand-, vloer-, of plafondmodellen zijn ronduit eindeloos.

Wie gaat uw airco onderhouden?

Airco systemen hebben regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren. U kan best jaarlijks de airco filters laten vervangen en ze grondig laten reinigen. Bij Clima Van Aeken kan u dergelijk airco onderhoud op afroep aanvragen of opteren voor een airco onderhoudscontract. Dat onderhoudscontract levert u namelijk verschillende voordelen op:

 • voordelige onderhoudstarieven
 • tijdig reminder voor onderhoud
 • mogelijke verlengde productgarantie (+ 8 jaar)

Join the mission! Beperkte milieu-impactDaikin is het eerste bedrijf ter wereld die warmtepompen en airconditioners met R-32 lanceert. R-32 is met zijn lager aardopwarmingsvermogen net zo krachtig als standaardkoelmiddel, maar haalt een hoger energierendement en stoot minder CO2 uit. Dat komt omdat R-32 minder koelmiddel gebruikt om een unit aan te drijven dan R-410A. R-32 is makkelijk te recupereren en te hergebruiken en is de perfecte manier om aan de nieuwe doelstellingen van de Europese F-gasregels te voldoen.