U zoekt een betrouwbare expert voor uw warmtepompboiler?

1 partner voor uw warmtepompboiler

Als u opzoek bent naar een energiezuinige warmtepompboilerwarmtepomp en airconditioning van Daikin moet u bij Clima Van Aeken zijn.

Clima Van Aeken komt eerst kijken voor een opmeting en advies te geven zodat er een correcte offerte kan worden opgemaakt.

Wij zorgen voor de plaatsing of eventueel begeleiding voor diegene die het liever zelf plaatsen.

Onze boiler zijn beschikbaar in 2 verschillende volumes 200liter en 260 liter en verwarmen tot 60°C.

Door de timerfunctie kan men de boiler laten werken wanneer er het meeste zonne-energie is via uw zonnepanelen.

 Er zijn ook modellen beschikbaar met een extra aansluiting en sturing voor thermische zonnepanelen.Wat is een warmtepompboiler + wanneer is het interessant?

Een warmtepompboiler is een lucht/water warmtepomp die warmte uit de lucht haalt 75% om zo je sanitair water te verwarmen met slechts 25% energie geleverd door de compressor. Het is een energiezuinige en milieuvriendelijke boiler en vormt een prima alternatief voor de klassieke waterverwarmingssystemen.

De koude lucht dat de warmtepompboiler verlaat wordt meestal door een buis naar buiten gebracht en buiten afgewerkt met een rooster.

Onze warmtepompboiler hebben een energielabel A+


Er zijn een aantal gevallen waarin een warmtepompboiler een interessante keuze is:

 

  • Grote warmwaterbehoefte: heb je een groot gezin of verbruik je vaak warm water? Dan is een warmtepompboiler een goede keuze. Zo'n boiler kan namelijk op meerdere afnamepunten tegelijk warm water afleveren en er zijn boilervaten met grote volumes beschikbaar.
  • In bestaande woningen met of zonder gasaansluiting: een warmtepompboiler is zeer eenvoudig te installeren. Het toestel werkt op elektriciteit, dus je hebt enkel een stopcontact nodig om je boiler aan te sluiten.
  • Je hebt zonnepanelen: je kan je zonnepanelen aansluiten op je warmtepompboiler. De elektriciteit die je nodig hebt voor je boiler wordt dan op een groene manier geleverd.

Is een warmtepompboiler interessant voor mij? Die vraag kan Clima Van Aeken perfect beantwoorden. Op basis van jouw woonsituatie geeft hij je aangepast advies.