U zoekt een betrouwbare expert voor warmtepompen?

Dan bent U bij Clima Van Aeken aan het juiste adres.

Bent u voor uw warmtepomp op zoek naar:

 • een professioneel en onpartijdig advies
 • een kwalitatieve oplossing binnen uw budget
 • een vakkundige plaatsing volgens de regels van de kunst
 • een installateur die wel flexibel, betrouwbaar en bereikbaar is?


Bij Clima Van Aeken kan lucht-lucht en lucht-water warmtepomp, warmtepompboiler en airconditioning laten installeren en dat zowel in nieuwbouw als bestaande particuliere woningen, kantoren en bedrijfspanden. We starten met een gratis en vrijblijvend plaats bezoek om de huidige situatie, de noden en voorkeuren te bespreken en werken nadien een passend voorstel met optimaal rendement en een gedetailleerde prijsofferte voor de plaatsing. Ook plaatsing volgens bestek of lastenboek is uiteraard mogelijk.
U kan ons trouwens niet alleen verwarmingssystemen met warmtepomp laten installeren, maar ook:

 • vloerverwarming laten leggen
 • klassieke radiatoren of design radiatoren laten plaatsen

Hoe werkt een warmtepomp juist?

Het werkingsprincipe van warmtepompen is relatief eenvoudig. Het systeem zal warmte onttrekken aan de omgeving waardoor deze warmte geheel gratis is. Dat kan bijvoorbeeld de buitenlucht, afgevoerde warme lucht (warmterecuperatie bij ventilatiesystemen bijvoorbeeld) of de omliggende aarde zijn. Die opgevangen warmte wordt vervolgens gebruikt om de lucht in huis, zwemwater of sanitair warm water mee voor te verwarmen waardoor er minder energie nodig is om het gewenste resultaat en temperatuur te behalen.

Aangezien warmtepompen elektriciteit nodig hebben om te functioneren, is een combinatie met zonnepanelen erg interessant.

Soorten warmtepompsystemen

Afhankelijk waaraan de warmte precies onttrokken wordt (buitenlucht, water of de omliggende aarde) en waarvoor die vervolgens gebruikt wordt, spreken we van volgende types warmtepompsystemen. 

lucht/lucht & lucht/water warmtepompen

 • lucht/lucht: thermische warmte onttrokken aan buitenlucht via buitenunit (verdamper met ventilator) om lucht in huis te verwarmen (bv. airco toestellen die koelen en verwarmen)
 • lucht/water: thermische warmte onttrokken aan buitenlucht via buitenunit (verdamper met ventilator) om lucht in huis te verwarmen via het water in de radiatoren of vloerverwarming
 • hybride systeem lucht/water dat het beste van 2 systemen combineert: een condenserende gasketel met een warmtepomp (Daikin Altherma Hybride)

grond/water & water/water warmtepompen

 • geothermische warmte wordt ondergronds onttrokken aan omliggende aarde of water om via het water in radiatoren of vloerverwarming de woning op te warmen of voor de voorverwarming van sanitair warm water of zwembadverwarming. Dit kan zowel via een horizontale als verticale captatie.
 • Ook als het vriest kunnen deze warmtepompen aardig wat omgevingswarmte verzamelen waardoor deze warmtepompsystemen een interessant rendement opleveren.
 • Daarnaast bieden wij ook warmtepompen van Daikin aan. Onze warmtepompen produceren ook sanitair warm water , terwijl ze zorgen voor warm water verwarming. Dit resulteert in kleinere sanitaire tanks en minder verbruik. Daardoor zal het koelen bijna gratis zijn (passieve koeling).

horizontale captatie
horizontale captatie
verticale captatie
verticale captatie

Wat met de energiepremies?

Een warmtepomp laten installeren is bij de meeste nieuwbouw projecten verplicht, maar ook bij renovatieprojecten snel een verstandige keuze. In de meeste gevallen zullen de financiële subsidies en premies de investering zelfs nog interessanter maken.
Op www.mijnverbouwingen.be  kan u nu al even nakijken of en voor welke premies u eventueel in aanmerking komt. Clima Van Aeken is Rescert gecertificeerd en bezorgt u als erkende en gediplomeerde warmtepomp installateur uiteraard alle nodige en wettelijke attesten voor uw premie aanvraag en assisteert u desgewenst zelfs bij de administratieve formaliteiten.